• Mediterranean Hospital, Στυγός 9, TK 3117 Λεμεσός, Κύπρος

Ζήσης Δημητριάδης

dimΟ Aναπληρωτής Kαθηγητής Iατρικής, Ζήσης Δημητριάδης, φοιτώντας ως μαθητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, πέτυχε την εισαγωγή του στην Iατρική Σχολή, μέσω πανελλαδικών αλλά και γερμανικών εξετάσεων, τόσο στο πανεπιστήμιο της Αλεξανδρούπολης όσο και στο πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Ιατρική Σχολή στο πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης, «Johann-Wolfgang University», ξεκίνησε το 2007 την επαγγελματική του καριέρα στο καρδιολογικό κέντρο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (Nordrhein-Westfalen), «HDZ-NRW».

Το συγκεκριμένο καρδιολογικό κέντρο αποτελεί το μεγαλύτερο Κέντρο Καρδιολογίας σε όλη την Ευρώπη. Σε αυτό διετέλεσε ειδικευόμενος και μετά το πέρας της ειδικότητάς του παρέμεινε για άλλα 4 χρόνια ως επιμελητής. Εκεί ξεκίνησε και τη σταδιοδρομία του ως επεμβατικός καρδιολόγος, όπου από το 2009 ήταν υπεύθυνος για το πρόγραμμα διαδερμικής αντικατάστασης της αορτικής βαλβίδας, το λεγόμενο «TAVI», ως ένας από τους πρώτους ιατρούς σε παγκόσμιο επίπεδο που ασχολήθηκε με αυτό. Στο πλαίσιο αυτής της αρμοδιότητας έχει πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις, διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια και διακρίσεις.

 Το 2014 κέρδισε, μετά από διαγωνισμό, όπου αξιολογήθηκε το ερευνητικό και κλινικό του έργο, υποτροφία του πανεπιστημίου  του Μπόχουμ (Bochum) για ένα χρόνο. Στο χρόνο αυτό είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει τις πρακτικές του δεξιότητες και να εμβαθύνει τις γνώσεις του στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας με επίκεντρο τη διαδερμική θεραπεία βαλβιδικών παθήσεων (TAVI, MitraClip). Το 2016 του απονεμήθηκε το βραβείο «Medtronic» για το καλύτερο περιστατικό διαδερμικής τοποθέτησης αορτικής βαλβίδας (TAVI), στο  πλαίσιο του αντίστοιχου διαγωνισμού στο Γερμανικό Συνέδριο Καρδιολογίας. Την ίδια χρονιά  κέρδισε και το βραβείο καλύτερου περιστατικού επεμβατικής καρδιολογίας στο Αμερικανικό Συνέδριο C3 στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Το έτος 2012 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του με τίτλο «Αφαίρεση πνευμονικών μεταστάσεων με θεραπεία ραδιοκυμάτων» στο πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης. Το ίδιο έτος ολοκλήρωσε και τις σπουδές του στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας στο πανεπιστήμιο του Ερλάνγκεν- Νούρνμπεργκ (Erlangen-Nürnberg), αποκτώντας τον τίτλο «Master» (Master of Health Business Administration, MHBA), μια καθοριστική εκπαίδευση για την οργάνωση και τη διοίκηση μεγάλων πανεπιστημιακών μονάδων υγείας που ανέλαβε στην πορεία της καριέρας του.

Το έτος 2017 ανέλαβε ως υποδιευθυντής του αιμοδυναμικού εργαστηρίου και ως διευθυντής των εξωτερικών καρδιολογικών ιατρείων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Μάιντς (Mainz, Gutenberg-University). Η καρδιολογική μονάδα του πανεπιστημίου Μάιντς αποτελεί τα τελευταία πέντε χρόνια σημείο αναφοράς για την επεμβατική καρδιολογία, ιδίως στη διαδερμική θεραπεία των βαλβιδικών παθήσεων, έναν τομέα στον οποίο ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής, Ζήσης Δημητριάδης, συνέβαλε σημαντικά. Στο κέντρο αυτό διεξάγονται πάνω από 5000 στεφανιαιογραφίες,  2500 αγγειοπλαστικές στεφανιαίων αγγείων, 600 διαδερμικές θεραπείες στένωσης αορτικής βαλβίδας (TAVI) και πάνω από 200 διαδερμικές θεραπείες μιτροειδούς και τριγλώχινας βαλβίδας (Edge-to-Edge θεραπεία μιτροειδούς και τριγλώχινας βαλβίδας με σύστημα  Pascal, MitraClip και Triclip).

Το ίδιο έτος, μετά από χρόνια και εντατική ενασχόληση στο συγκεκριμένο τομέα, του απονεμήθηκε η ανώτατη πιστοποίηση της υπερεξειδίκευσης  «Επεμβατική Καρδιολογία» από τη Γερμανική Εταιρία Καρδιολογίας (DGK).  Κατά την περίοδο των τριών χρόνων που παρέμεινε εκεί κατάφερε να αναπτύξει το κομμάτι των θεραπειών των νόσων στεφανιαίων αγγείων σε κορυφαίο επίπεδο. Τόσο το κέντρο όσο και ο ίδιος πήραν, το έτος 2018, την πιστοποίηση ως πλήρη μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χρόνιων Ολικών Αποφράξεων των στεφανιαίων αγγείων (EuroCTO Club) μέσα από μια πολύ απαιτητική διαδικασία, η οποία προϋποθέτει τη διεξαγωγή από τον θεράποντα ιατρό περισσότερων από 300 αγγειοπλαστικών διάνοιξης χρόνιων ολικών αποφράξεων, οι οποίες ελέγχονται και πιστοποιούνται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό
«EuroCTO Club».

Οι αγγειοπλαστικές διάνοιξης χρόνιων ολικών αποφράξεων αποτελούν την κορωνίδα στην επεμβατική καρδιολογία και είναι οι πιο δύσκολες και απαιτητικές επεμβάσεις. Την πιστοποίηση του πλήρους μέλους στο συγκεκριμένο τομέα κατέχει στον κυπριακό και ελλαδικό χώρο μόνο ο κ. Ζήσης Δημητριάδης. Μάλιστα, το έτος 2019, το Πανεπιστημιακό Καρδιολογικό Κέντρο του Μάιντς κατέκτησε, μαζί με τον κ. Ζήση Δημητριάδη, τη 2η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη των αγγειοπλαστικών διάνοιξης χρόνιων ολικών αποφράξεων.   

Το 2019 ο κ. Ζήσης Δημητριάδης ανακηρύχθηκε,  μετά από μια σειρά δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά και ενεργείς συμμετοχές με ομιλίες σε διεθνή συνέδρια, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Μάιντς.

Το ίδιο έτος, ανέλαβε τη θέση του υποδιευθυντή της καρδιολογικής κλινικής και του συν-διευθυντή του αιμοδυναμικού εργαστήριου του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης.

Το Πανεπιστημιακό Καρδιολογικό Κέντρο της Φρανκφούρτης αποτελεί «center of excelence» για την επεμβατική καρδιολογία, στο οποίο θεραπεύονται τα πιο δύσκολα και εξεζητημένα περιστατικά. Στο πλαίσιο του «center of excelence» είχε τη δυνατότητα να είναι από τους πρώτους επεμβατικούς καρδιολόγους σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο που δοκίμασαν, ανέπτυξαν και καθιέρωσαν καινούργιες θεραπείες/μεθόδους θεραπείας για τη στεφανιαία νόσο και τις βαλβιδοπάθειες, όπως την τροχιακή αθηρεκτομή, την οποία εφάρμοσε πρώτος σε όλη την Ευρώπη,  την τοποθέτηση
«Sinus Reducer» για τη μείωση της ανθεκτικής στηθάγχης μετά από μετρήσεις του δείκτη μικροαγγειακής δυσλειτουργίας με «Coroventis» και την ανάπτυξη και κλινική αξιολόγηση του κατευθυνόμενου καθετήρα για σύγκλειση ωτίων αριστερού κόλπου, ο οποίος καθετήρας δεν είναι διαθέσιμος για όλους τους επεμβατικούς καρδιολόγους και είναι ελάχιστοι αυτοί που επιτρέπεται να το χρησιμοποιήσουν αυτήν τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής, Ζήσης Δημητριάδης, είναι από τους πρώτους στην Ευρώπη που δοκίμασαν και καθιέρωσαν την αορτική βαλβίδα «Navitor» της εταιρείας “Abbott”, καθώς και από τους πρώτους στην Ευρώπη που θεράπευσαν διαδερμικά ανεπάρκεια τριγλώχινας βαλβίδας με το σύστημα «Pascal» της εταιρείας «Edwards».

Το έτος 2020 του απονεμήθηκε η ανώτατη πιστοποίηση της υπερεξειδίκευσης «Ειδικός καρδιακής ανεπάρκειας» από τη Γερμανική Εταιρεία Καρδιολογίας (DGK), έχοντας πρωτοπορήσει στην εξωνοσοκομειακή παρακολούθηση  των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια μέσω της τοποθέτησης μηχανισμού παρακολούθησης των πνευμονικών πιέσεων, «CardioMems».

Το επίκεντρο της κλινικής του καριέρας είναι η επεμβατική καρδιολογία καλύπτοντας όλο το φάσμα θεραπειών από στεφανιαία νόσο, βαλβιδοπάθειες, δομικές παθήσεις καρδιάς και επεμβατικές θεραπείες της καρδιακής ανεπάρκειας.

Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται στη θεραπεία βαλβιδοπαθειών, στη διάνοιξη χρόνιων ολικών αποφράξεων των στεφανιαίων αγγείων και στη σύγκλειση ωτίων με επεμβατικές μεθόδους, τομείς που του δίνουν τη δυνατότητα να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, με ενεργή συμμετοχή σε πολλά διεθνή συνέδρια ως ομιλητής, πρόεδρος και υπεύθυνος προγράμματος των συνεδρίων.

CREDENTIALS & ASSOCIATIONS

  • 01
  • 02
  • 10
  • 20
  • 30
  • 40

Τελευταια Νεα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com